Façades of The Hague #143

Building with high recesses with steep stairs so characteristic of The Hague, Copernicuslaan corner Valkenboskade.

It was built in 1915 for middle class labourers and shops in a decorative style related to Art Nouveau. Originally, the recesses for the stairwells were crowned with stepped gables.

For the construction of the entire district, the border with the then independent municipality of Loosduinen was shifted to the southwest.

© Villa Next Door 2022

All pictures were taken in March 2017, except for the last picture which was taken in March 2020.

Bertus Pieters

Façades of The Hague from #72 onwards: https://villanextdoor2.wordpress.com/category/facades-of-the-hague/

Façades of The Hague #1 – 71: https://villanextdoor.wordpress.com/category/facades-of-the-hague/

VILLA NEXT DOOR IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY ADVERTISING ON THIS PAGE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.